Terug

Welkom bij 2dekansje.com | Voel je goed kortingen | Tweedekansjes; Goed voor je portemonnee, goed voor het milieu

 • 100% werkende internetretouren tegen de scherpste prijs
 • Zeer uitgebreid en kwalitatief hoogstaand assortiment
 • Gratis verzending vanaf €50,-

Hoe voorkom je tweedekansjes als bedrijf? in 4 stappen

 • Door Hugo
 • 14 / 11 / 2019 0
Hoe voorkom je tweedekansjes als bedrijf? in 4 stappen

Hoe meer bestellingen je verstuurt tijdens de feestdagen, hoe groter ook de kans wordt dat je retouren te verwerken hebt. En hoewel je daar nooit helemaal aan ontkomt, kan het lonen om je retouren eens onder de loep te nemen. Want wellicht vind je dan iets waarmee je toekomstige retouren kunt voorkomen! En dat scheelt je weer tijd en geld. Dit kun je in vier stappen aanpakken:

E-commerce proof versturen

Verpak je je artikelen zelf? Dan kan het je helpen om je verpakkingen ‘E-commerce proof’ te maken!

Iedere klant die iets online bestelt mag het ontvangen artikel uit de verpakking halen en voorzichtig uitproberen – zo is vastgesteld in de wet koop op afstand. En in sommige gevallen loopt de verpakking daarbij al direct onherstelbare schade op, wat vervelend is wanneer het artikel getour gestuurd wordt. Je kunt de verpakking dan immers niet meer hergebruiken.

Je verpakkingen ‘E-commerce proof’ maken betekent dan ook dat je ervoor zorgt dat jouw verpakkingen gemakkelijk te openen en hersluiten zijn. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik van zakjes en sluitstrips, in plaats van een seal. Kijk daarbij ook naar het soort tape dat je gebruikt; is de verpakking te openen zonder taperesten of beschadigingen achter te laten?

Maak je gebruik van Logistiek via bol.com, dan worden je retouren daar behandeld en wordt er automatisch geprobeerd jouw artikel weer direct – of na een opknapbeurt – weer terug op voorraad te leggen.

Optimaliseer je productinformatie

In een goede voorbereiding voor de feestdagen is het ook belangrijk om volledige productpagina’s met de juiste informatie klaar te hebben staan. Een goede productpagina zorgt dan ook voor een hogere conversie, vermindering van klantvragen en vermindering van retouren. De perfecte productpagina bestaat uit de juiste productinformatie en afbeeldingen. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je nog een laatste check kunt doen!

Productinformatie

 • Zet de artikelen in de juiste productgroep. Dit zorgt ervoor dat de juiste specificaties worden getoond en dat artikelen op de juiste plek in de winkel worden geplaatst.
 • Voeg een titel van maximaal 100 tekens toe, inclusief spaties.
 • Schrijf een productbeschrijving van minimaal 300 woorden. Bij een productbeschrijving is het belangrijk om te letten op de leesbaarheid van de tekst. Daarbij kan het volgende je helpen:
    - Zorg voor duidelijke kopjes en alinea’s.
    - Houd de doelgroep voor ogen.
    - Schrijf unieke teksten; dit zorgt voor een hogere ranking in Google.
 • Zorg voor correcte en volledige productspecificaties. Dit zijn namelijk specificaties die klanten belangrijk vinden wanneer ze een artikel aanschaffen. Klanten gebruiken deze specificaties om te filteren. Is een specificatie bij jouw artikel niet ingevuld, dan wordt je artikel bij filtering op dat kenmerk ook niet getoond. Hoe meer productspecificaties je invult, hoe meer informatie klanten hebben en hoe beter ze je aanbod dus kunnen vinden.
 • Maak waar mogelijk productfamilies. Productfamilies zijn varianten van hetzelfde artikel die slechts op één of twee kenmerken verschillen en verder identiek zijn. Productfamilies zorgen voor een overzichtelijk assortiment, waardoor klanten snel kunnen navigeren naar bijvoorbeeld een andere maat of kleur.

Productafbeeldingen

 • Voeg een duidelijke en scherpe hoofdafbeelding toe. Het is belangrijk dat deze afbeelding aan de volgende richtlijnen voldoet:
  - Zorg ervoor dat het artikel recht van voren is gefotografeerd.
  - Gebruik enkel een witte achtergrond, zonder schaduw.
  - Zet alleen het artikel zelf op deze afbeelding, geen accessoires, logo’s of andere artikelen. Dit kan er namelijk toe leiden dat je afbeelding wordt afgekeurd in Google Shopping.
 • Voeg additionele afbeeldingen toe. Deze zijn van belang om een goed beeld te krijgen van het artikel.
  - Voeg afbeeldingen toe vanuit verschillende perspectieven.
  - Sfeerafbeeldingen laten zien hoe het artikel bijvoorbeeld in een ruimte staat en wat de daadwerkelijke verhoudingen zijn.
  - Fotografeer interessante details.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
2dekansje.com 8,6 / 10 - 613 Reviews @ Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies