Terug

Welkom bij 2dekansje.com | Voel je goed kortingen | Tweedekansjes; Goed voor je portemonnee, goed voor het milieu

  • 100% werkende internetretouren tegen de scherpste prijs
  • Op werkdagen voor 16:00u besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50,-

Amazon bekent vernietiging producten | Geen Tweedekans

  • Door Hugo
  • 29 / 04 / 2019 0
Amazon bekent vernietiging producten | Geen Tweedekans

Uit documenten blijkt dat het grootste Amerikaanse e-commerce bedrijf ter wereld, in Saran 293.000 producten naar de brandstapel of schroothoop vervoerde en dat allemaal in negen maanden tijd. Dat komt neer op meer dan duizend artikelen per dag, alleen in dit relatief kleine distributiecentrum bij Orleans.

Van:: Hugo 31-01-19 00:00 0 Opmerkingen

Uit documenten blijkt dat het grootste Amerikaanse e-commerce bedrijf ter wereld, in Saran 293.000 producten naar de brandstapel of schroothoop vervoerde en dat allemaal in negen maanden tijd. Dat komt neer op meer dan duizend tweedekans artikelen per dag, alleen in dit relatief kleine distributiecentrum bij Orleans.

 

In een reeks van drie opeenvolgende tweets bevestigt Amazon Frankrijk de praktijk. Het grootste e-commerce bedrijf ter wereld, dat ongeveer de helft van zijn online Retail omzet dankt aan externe verkopers op zijn platform, stelt dat het slechts om een deel van de onverkochte producten gaat; de artikelen die Amazon zelf inkoopt maar niet weet te verkopen worden niet vernietigd, maar ‘gerecycleerd, verkocht, geretourneerd of gedoneerd’ aan onder andere voedselbanken.

 

Amazon reageert als volgt: Dat laatste kan met producten van externe verkopers niet, ‘De huidige belastingregels vereisen dat de verkopers btw betalen op donaties, wat economisch niet haalbaar is.’ Het bedrijf zegt het aantal producten waarvoor het 'geen andere keuze' heeft dan deze te vernietigen te willen verminderen, ‘onder meer door het thema bij de juiste autoriteiten onder de aandacht te brengen’.

 

Medio vorig jaar rapporteerden het tv-programma Frontal21 van de Duitse zender ZDF en het gezaghebbende WirtschaftsWoche dat Amazon soortgelijke praktijken toepast in Duitsland. Ook bij onze oosterburen biedt het bedrijf aan om (geretourneerde) producten te laten vernietigen, bleek uit documenten. En ook daar bemoeide de politiek zich met de zaak (‘Das ist ein riesengroßer Skandal’, aldus de staatssecretaris). Amazon ontkende ook destijds niet; het liet weten ernaar te streven productverspilling te minimaliseren.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
2dekansje.com 8,6 / 10 - 613 Reviews @ Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies